zondag 14 april 2013

Wat en hoeveel zaaien in je vierkante meter tuin?

Na de voorbereidingen van de voorbije dagen komt vanaf nu eindelijk de tijd waar het allemaal om gaat. Het zaaien en planten van de gewassen die je toch zo graag wil zien opgroeien, en vooral eten!

65 vakken van 30x30cm die gevuld moeten worden, het is wel wat, en je bent er dan ook even zoet mee. Maar als je dan de eerste warme en zonnige dag van het jaar in de tuin kan doorbrengen, maakt dat het leven weer wat aangenamer.

In de achterste bak heb ik een achttal aardbeiplantjes geplant, zij vormen de voorlopige eye-catcher van de tuin. Met bamboestokken en een net, probeer ik vliegend wild in de toekomst van mijn aardbeien te houden. De andere vakken zijn gevuld met aardappelen (een zestal), 2 vakken gezaaid met pijpajuin, 4 voor ajuin, 4 voor wortelen, 4 voor erwten. Verder is er nog prei (2), broccoli (2), bloemkool (2), rapen (2), snijbiet (2), snijsla (2), kropsla (4), radijs (2), rucola (1), melde (2). Binnen heb ik ook nog voorgezaaide tomaten, komkommer en courgettes die achteraf hun plekje in de moestuin zullen krijgen.

Een grote variƫteit aan groenten dus, we zien wel wat het geeft!

65 vakken van 30x30cm, met een grote variƫteit aan zaaigoed.




De (voorlopige) eye-catcher van de moestuin: aardbeien!!!

Geen opmerkingen: